Bramborové škubánky s mákem

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
811 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
38 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
10 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory omyjeme, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Vodu z vařících brambor asi z poloviny slijeme, brambory zasypeme prosátou moukou a pomocí obrácené vařečky uděláme do hmoty otvory až ke dnu. Pod poklicí necháme brambory zvolna pařit asi 20 minut.
  • 2
    Potom směs brambor s moukou promícháme, osolíme a vymícháme na hladkou hmotu.
  • 3
    Lžící namočenou v horkém tuku vykrajujeme z hmoty noky - škubánky. Sypeme je mletým mákem s cukrem a mastíme rozpuštěným sádlem nebo máslem.
  • 4
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.