Bramborové škubánky s mákem
60 min.
Ingredience
- 2000gramůBrambory
- 900mililitrůVoda pitná
- 30gramůSůl
- 600gramůMouka pšeničná hrubá
- 180gramůMák mletý
- 300gramůCukr moučkový
- 300gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
811 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
38 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
10 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory omyjeme, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Vodu z vařících brambor asi z poloviny slijeme, brambory zasypeme prosátou moukou a pomocí obrácené vařečky uděláme do hmoty otvory až ke dnu. Pod poklicí necháme brambory zvolna pařit asi 20 minut.
- 2Potom směs brambor s moukou promícháme, osolíme a vymícháme na hladkou hmotu.
- 3Lžící namočenou v horkém tuku vykrajujeme z hmoty noky - škubánky. Sypeme je mletým mákem s cukrem a mastíme rozpuštěným sádlem nebo máslem.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.