Bramborové slané palačinky
35 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 1kusCibule
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 0,5lžičkaMajoránka
- 0,5lžičkaSoda jedlá
- 30gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžíceKopr čerstvý
- 0,5lžícePetržel kudrnka
- 8lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
21 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Dobře omyté brambory oloupeme, omyjeme a dáme je na 1-2 hodiny do studené vody odstát. Oloupeme cibuli, omyjeme kopr a petrželku kudrnku. Kopr drobně pokrájíme, petrželku si necháme na ozdobení.
- 2Brambory vyjmeme z vody a osušíme. Nastrouháme je na hrubém struhadle do mísy, vodu slijeme, přidáme k nim najemno nastrouhanou cibuli, vejce, sůl, muškátový oříšek, majoránku, sodu bicarbonu, kopr a vše dobře promícháme.
- 3V pánvi na rozpáleném oleji si na jednu palačinku nabereme směs lžící a rovnoměrně ji rozetřeme (1 lžíce bramborová směs + 1 lžíce olej). Palačinka by neměla být silná. Pečeme z obou stran do zlatohněda (podobně jako bramboráky) přibližně 4-5 minut. Na každou osobu se počítá se 2 kusy palačinek.
- 4Horké palačinky pokapeme rozpuštěným máslem, ozdobíme lístkem petrželky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.