Bramborové slané palačinky

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
21 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře omyté brambory oloupeme, omyjeme a dáme je na 1-2 hodiny do studené vody odstát. Oloupeme cibuli, omyjeme kopr a petrželku kudrnku. Kopr drobně pokrájíme, petrželku si necháme na ozdobení.
  • 2
    Brambory vyjmeme z vody a osušíme. Nastrouháme je na hrubém struhadle do mísy, vodu slijeme, přidáme k nim najemno nastrouhanou cibuli, vejce, sůl, muškátový oříšek, majoránku, sodu bicarbonu, kopr a vše dobře promícháme.
  • 3
    V pánvi na rozpáleném oleji si na jednu palačinku nabereme směs lžící a rovnoměrně ji rozetřeme (1 lžíce bramborová směs + 1 lžíce olej). Palačinka by neměla být silná. Pečeme z obou stran do zlatohněda (podobně jako bramboráky) přibližně 4-5 minut. Na každou osobu se počítá se 2 kusy palačinek.
  • 4
    Horké palačinky pokapeme rozpuštěným máslem, ozdobíme lístkem petrželky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.