Bramborové smaženky s petrželkou
25 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory vařené ve slupce
- 1kusVejce slepičí
- 300gramůMouka pšeničná hrubá
- 50gramůPšeničná krupice
- 20gramůSůl
- 30gramůPetržel kudrnka
- 15gramůPažitka
- 300gramůOkurky nakládané
- 300gramůRajčata
- 60gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
12 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vychladlé brambory oloupeme, šťouchadlem rozmačkáme a vložíme do mísy. Přisypeme mouku, krupici, sůl, posekanou petrželku, přidáme vejce a vypracujeme tužší těsto. Rozválíme ho na silnější plát, ze kterého vykrajujeme smaženky.
- 2V pánvi rozehřejeme sádlo a smaženky smažíme po obou stranách dozlatova.
- 3Kyselé okurky nakrájíme na hranolky, rajčata na osminky. Smaženky rozdělíme na talíře, obložíme zeleninou, posypeme posekanou pažitkou a podáváme samostatně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.