Bramborové špízy se slaninou
35 min.
Ingredience
- 1000gramůBrambory rané
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůAnglická slanina
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 500gramůCibule
- 1lžičkaKmín celý
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
33 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Brambory dobře omyjeme a neoloupané nakrájíme na plátky silné asi 5 mm. Rozložíme je, osolíme a opepříme. Anglickou slaninu nakrájíme na tenké plátky a posypeme mletou paprikou. Oloupanou cibuli rozebereme po vrstvách a mírně posypeme kmínem. Vše střídavě napichujeme na jehly, začneme a končíme vždy bramborami. Špízy potřeme rozpuštěným máslem, zabalíme do alobalu a položíme na rošt v silně vyhřáté troubě. Pečeme asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.