Bramborové švestkové knedlíky s lesním ovocem

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
13 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé lesní ovoce (maliny, borůvky, jahody) omyjeme, dáme do misky a promícháme.
  • 2
    Hrudkovitý tvaroh v druhé misce smícháme s práškovým cukrem. Švestky omyjeme a vypeckujeme, dáme do mísy, posypeme cukrem a promícháme.
  • 3
    Bramborové těsto dáme na pomoučený vál (2 lžíce polohrubá mouka) a vyválíme z něj váleček o průměru přibližně 5 cm. Nožem nakrájíme dílky asi o síle 3 cm. Do každého díku zabalíme švestku a pomocí dlaní utvoříme kuličku.
  • 4
    V hrnci přivedeme k varu vodu se solí ve které uvaříme švestkové knedlíky. Vaříme je přibližně 3-6 minut podle velikosti.
  • 5
    Švestkové knedlíky dáme na talíře, rozkrojíme, posypeme tvarohem, polijeme rozpuštěným máslem, ozdobíme lesním ovocem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.