Bramborové taštičky z žitné mouky
115 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceDroždí
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 1lžíceMed včelí
- 1lžičkaKmín celý
- 250gramůBrambory
- 450gramůMouka žitná bílá
- 40gramůRajčata sušená sterilovaná
- 2kusyCeler řapíkatý
- 50gramůMozzarella
- 2lžíceBazalka
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
9 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
12 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, kmín a rozdrolíme droždí. Pomalu přiléváme vývar, vidličkou ho zapracováváme do mouky. Přidáme lžíci medu a vypracujeme těsto. Necháme těsto v míse, přikryjeme utěrkou a dáme na hodinu kynout na teplé místo.
- 2Na pánvi rozpálíme olej, nasypeme pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a posekaná sušená rajčata. Krátce orestujeme. Přidáme brambory nakrájené na kostičky, pokrájený řapíkatý celer a bazalku. Přilijeme rajčatový protlak a vše mícháme na prudkém ohni 5 minut.
- 3Pánev s náplní odstavíme.
- 4Vykynuté těsto vyklopíme z mísy na pomoučený vál. Rozdělíme na 4 díly a každý rozválíme na středně silnou placku. Do středu placky lžící poklademe náplň z pánve a posypeme strouhanou mozzarellou. Okraje přehneme a spojíme tak, aby vznikla taštička. Naskládáme vedle sebe na vymazaný plech, potřeme slanou vodou a dáme zapéct.
- 5Pečeme při vyšší teplotě 35 minut.
- 6Podáváme s čerstvou zeleninou jako samostatný chod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.