Bramborové taštičky z žitné mouky

115 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
9 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
12 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, kmín a rozdrolíme droždí. Pomalu přiléváme vývar, vidličkou ho zapracováváme do mouky. Přidáme lžíci medu a vypracujeme těsto. Necháme těsto v míse, přikryjeme utěrkou a dáme na hodinu kynout na teplé místo.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olej, nasypeme pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a posekaná sušená rajčata. Krátce orestujeme. Přidáme brambory nakrájené na kostičky, pokrájený řapíkatý celer a bazalku. Přilijeme rajčatový protlak a vše mícháme na prudkém ohni 5 minut.
  • 3
    Pánev s náplní odstavíme.
  • 4
    Vykynuté těsto vyklopíme z mísy na pomoučený vál. Rozdělíme na 4 díly a každý rozválíme na středně silnou placku. Do středu placky lžící poklademe náplň z pánve a posypeme strouhanou mozzarellou. Okraje přehneme a spojíme tak, aby vznikla taštička. Naskládáme vedle sebe na vymazaný plech, potřeme slanou vodou a dáme zapéct.
  • 5
    Pečeme při vyšší teplotě 35 minut.
  • 6
    Podáváme s čerstvou zeleninou jako samostatný chod.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.