Bramborové vařené buchty s uzeným masem
70 min.

Ingredience
- 5,5litrůVoda pitná
- 800gramůBrambory
- 300gramůUzené maso vařené
- 2kusyŽemle tuková
- 1kusVejce slepičí
- 3lžičkySůl
- 250gramůKrupice dětská
- 100gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibule
- 1lžíceSádlo škvařené
- 350gramůZelí kysané
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1085 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
65 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a uvaříme v 1.5 dl vody brambory ve slupce. Vaříme je přibližně 20 minut, pak je scedíme, oloupeme a nastrouháme do mísy. Nakrájíme na drobno uzené vařené maso.
- 2Žemle pokrájíme na kostičky, které v pánvi na rozpuštěném másle osmažíme dozlatova. Přidáme je k bramborům spolu s vejcem, solí a dětskou krupicí (220-250 g). Dobře uhněteme polotuhé těsto. Na pomoučeném vále vyválíme těsto na placku o síle asi 7-8 mm. Formičkou o průměru přibližně 8 cm vykrojíme kolečka. Na každou placičku těsta dáme lžíci uzeného masa a konce těsta slepíme k sobě a v dlaních vytvarujeme malé buchty.
- 3Slaninu pokrájíme na kostičky, cibule nakrájíme nadrobno. V pánvi si rozpálíme sádlo, přidáme slaninu a vysmažíme ji na zlaté škvarky. Opatrně je vyjmeme a odložíme do misky. Na omastek dáme cibuli a osmažíme ji dozlatova.
- 4Ve větším hrnci přivedeme k varu 3-4 litry vody s 2 lžičkami soli.
- 5Bramborové buchty vložíme opatrně do vařící vody a vaříme je přibližně 4-6 minut. Občas promícháme, jakmile vyplavou napovrch, jednu buchtu vyjmeme, rozkrojíme - tak zjistíme jestli je dostatečně uvařená. Knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, odložíme do mísy, polijeme omastkem s cibulí, slaninovými škvarky, opatrně promícháme a podáváme je s kysaným zelím.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.