Bramborovo - krupicové knedlíky

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
223 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem brambory omyjeme, dáme do 1 litru vody a uvaříme je doměkka. Vaříme přibližně 20-25 minut.
  • 2
    Druhý den je nastrouháme a v míse smícháme s 8 lžícemi dětské krupice a 5 lžícemi hrubé mouky. Promícháme, přidáme 2 vejce, sůl, 5 lžic teplého mléka a 3 lžíce rozpuštěného vychladlého másla.
  • 3
    Směs dobře promícháme, dáme na pomoučený vál a rukama důkladně vypracujeme bramborové těsto.
  • 4
    Těsto rozdělíme na 3 části, z každé vytvoříme dlouhou šišku o průměru přibližně 7 cm.
  • 5
    V hrnci přivedeme k varu asi 4 litry vody, knedlíky do nich opatrně ponoříme a vaříme pomalu přibližně 20-25 minut. Vařečkou je hned na začátku vaření nadzvedneme, aby se nepřichytily ke dnu.
  • 6
    Po 20 minutách jeden knedlík rozkrojíme, abychom zjistili, jestli je už uvařený.
  • 7
    Z horké vody knedlíky vyjmeme širokou naběračkou, horké krájíme režnou nití na plátky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 14. 2. 2016
Bramborovo - krupicové knedlíky
Byla jsem velmi zvědavá, jaké budou knedlíky, které obsahují máslo a mléko. Už jsem uvařila spousty bramborových knedlíků, tohle byla pro mne naprostá novinka. Ráda přiznávám, že chuť takových knedlíků je jemná a lahodná, máslo je v nich příjemně znát. Jen odměřování na lžíce je trošku ošemetné, dala jsem rovné lžíce a musela jsem mouky i krupičky docela dost přidávat, aby z toho šly vůbec udělat knedlíky. Já vařím všechny knedlíky nad párou, vařila jsem tak i tyto povedly se parádně. Určitě palec nahoru 🙂