Bramborovo-sýrové krokety

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
774 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
56 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve slupce uvařené, vychladlé brambory nastrouháme a na pracovní ploše posypeme moukou a krupicí. Osolíme, rozklepneme vejce, přilijeme ocet a mléko. Nakonec přidáme nastrouhaný sýr a špetku majoránky. Vypracujeme vláčné těsto, které rozdělíme na několik dílků. Z každého dílku vyválíme širší váleček, který nakrájíme na kousky. Vytvarujeme malé krokety. Krokety smažíme v pánvi na rozehřátém oleji (nebo na sádle) dozlatova. Podáváme jako přílohu k zeleninovým pokrmům nebo k omáčkám s masem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.