Bramborovo-sýrové krokety
40 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory vařené ve slupce
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůPšeničná krupice
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaMajoránka
- 1lžičkaMléko polotučné
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 120gramůMouka pšeničná hrubá
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
774 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
56 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ve slupce uvařené, vychladlé brambory nastrouháme a na pracovní ploše posypeme moukou a krupicí. Osolíme, rozklepneme vejce, přilijeme ocet a mléko. Nakonec přidáme nastrouhaný sýr a špetku majoránky. Vypracujeme vláčné těsto, které rozdělíme na několik dílků. Z každého dílku vyválíme širší váleček, který nakrájíme na kousky. Vytvarujeme malé krokety. Krokety smažíme v pánvi na rozehřátém oleji (nebo na sádle) dozlatova. Podáváme jako přílohu k zeleninovým pokrmům nebo k omáčkám s masem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.