Bramborovo-zelné knedlíky

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
20 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařené brambory ve slupce oloupeme, jemně nastrouháme. Brambory jsme uvařili den předem v 1.5 litru vody se lžičkou soli.
  • 2
    Slaninu pokrájíme na kostičky, v pánvi ji vysmažíme dozlatova, dáme do mísy. Rohlíky pokrájíme na kostičky, přidáme ke slanině. Ještě přidáme vymačkané a nadrobno pokrájené kysané zelí, rozšlehané vejce ve smetaně a nastrouhané brambory.
  • 3
    Bramborovo-zelnou směs dobře zpracujeme, pomocí dlaní vytvoříme větší kulaté knedlíky.
  • 4
    Do hrnce si dáme vařit vodu se solí (2 l voda + 2 lžičky sůl) a knedlíky pomalu vaříme 15 až 20 minut podle velikosti.
  • 5
    Podáváme s cibulkou, kterou jsme si usmažili na sádle.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.