Bramborovo-zelné knedlíky
50 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 100gramůSlanina vepřová
- 2kusyRohlíky bílé
- 500gramůZelí kysané
- 2kusyVejce slepičí
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 3,5litryVoda pitná
- 2,5lžičkySůl
- 2kusyCibule
- 2lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
20 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Uvařené brambory ve slupce oloupeme, jemně nastrouháme. Brambory jsme uvařili den předem v 1.5 litru vody se lžičkou soli.
- 2Slaninu pokrájíme na kostičky, v pánvi ji vysmažíme dozlatova, dáme do mísy. Rohlíky pokrájíme na kostičky, přidáme ke slanině. Ještě přidáme vymačkané a nadrobno pokrájené kysané zelí, rozšlehané vejce ve smetaně a nastrouhané brambory.
- 3Bramborovo-zelnou směs dobře zpracujeme, pomocí dlaní vytvoříme větší kulaté knedlíky.
- 4Do hrnce si dáme vařit vodu se solí (2 l voda + 2 lžičky sůl) a knedlíky pomalu vaříme 15 až 20 minut podle velikosti.
- 5Podáváme s cibulkou, kterou jsme si usmažili na sádle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.