Bramborový chléb s ovesnými vločkami
125 min.
Ingredience
- Na těsto
- 300gramůMouka pšeničná celozrnná
- 200gramůVločky ovesné
- 42gramůDroždí
- 100gramůSlunečnice - semena
- 20gramůTuk rostlinný
- 3špetkyAnýz mletý
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na vaření brambor
- 250gramůBrambory
- 2litryVoda pitná
- 5lžičekSůl
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
743 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
25 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
16 g
Cukr
655 mg
Postup přípravy
- 1Formu na chlebíček (30 cm) vymažeme rostlinným tukem, chléb budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.
- 2Oloupané brambory nakrájíme na kostky a v osolené vodě vaříme do měkka, poté scedíme, rozmixujeme na kaši, do které vmícháme olej. Kaši necháme vychladnout v míse.
- 3Do vychladlé kaše rozdrobíme droždí, vmícháme anýz, celozrnnou mouku a vločky. Pomocí hnětače vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme na teple asi 30 minut kynout.
- 4Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál, zpracováváme a zároveň přidáváme slunečnicová semínka (část si jich odložíme na posypání chleba). Zpracovaný chleba vložíme do formy, posypeme slunečnicovými semínky a v předehřáté troubě pečeme asi 60 minut.
- 5Po upečení necháme chléb asi 15 minut chladnout ve formě, poté přeložíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.