Bramborový chremzel - placky

50 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
279 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, dáme do hrnce, zalijeme teplou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme, necháme vychladnout, a prolisujeme na moukou posypaný vál. Brambory osolíme, přidáme macesovou mouku, žloutky, zlehka přimícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh. Všechny suroviny rukou prohněteme a vypracujeme hladké těsto.
  • 2
    Z těsta krájíme malé díly, ze kterých rozválíme tenké placky. Připravené placky pečeme v pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.