Bramborový chremzel - placky
50 min.
Ingredience
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 1kilogramBrambory
- 3litryVoda pitná
- 5kusůVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMaces - nekvašený chléb
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
279 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, dáme do hrnce, zalijeme teplou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme, necháme vychladnout, a prolisujeme na moukou posypaný vál. Brambory osolíme, přidáme macesovou mouku, žloutky, zlehka přimícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh. Všechny suroviny rukou prohněteme a vypracujeme hladké těsto.
- 2Z těsta krájíme malé díly, ze kterých rozválíme tenké placky. Připravené placky pečeme v pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.