Bramborový dort s rozinkami
85 min.
Ingredience
- 250gramůBrambory vařené
- 50gramůRozinky tmavé
- 90mililitrůRum
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 20gramůCitronová kůra
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 120gramůMandle mleté
- 30gramůSolamyl
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 25gramůStrouhanka
- 200gramůCukr moučkový
- 25mililitrůVoda pitná
- 25gramůTuk
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
2 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem na kaši, rozinky zalijeme rumem a necháme 20 minut máčet, formu na dorty vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Do mísy vsypeme mouku, mleté mandle, Solamyl, prášek do pečiva, špetku soli a promícháme. Vejce s cukrem, citronovu kůrou i citronovou šťávou vyšleháme do pěny a zapracujeme do moučné směsi. Přidáme brambory, okapané rozinky a vypracujeme těsto. Vložíme do připravené formy, uhladíme, dáme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba hodinu.
- 2Moučkový cukr zalijeme rumem, který zbyl z rozinek, přilijeme teplou vodu a umícháme řídkou kašičku. Potřeme teplý dort a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.