Bramborový dort s rozinkami

85 min.
Česká republika

Ingredience

    • 250gramůBrambory vařené
    • 50gramůRozinky tmavé
    • 90mililitrůRum
    • 4kusyVejce slepičí
    • 200gramůCukr krupice
    • 20gramůCitronová kůra
    • 20mililitrůCitronová šťáva
    • 1špetkaSůl
    • 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 120gramůMandle mleté
    • 30gramůSolamyl
    • 15gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 25gramůStrouhanka
    • 200gramůCukr moučkový
    • 25mililitrůVoda pitná
    • 25gramůTuk
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
2 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem na kaši, rozinky zalijeme rumem a necháme 20 minut máčet, formu na dorty vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Do mísy vsypeme mouku, mleté mandle, Solamyl, prášek do pečiva, špetku soli a promícháme. Vejce s cukrem, citronovu kůrou i citronovou šťávou vyšleháme do pěny a zapracujeme do moučné směsi. Přidáme brambory, okapané rozinky a vypracujeme těsto. Vložíme do připravené formy, uhladíme, dáme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba hodinu.
  • 2
    Moučkový cukr zalijeme rumem, který zbyl z rozinek, přilijeme teplou vodu a umícháme řídkou kašičku. Potřeme teplý dort a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.