Bramborový guláš s chlebem
35 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 100gramůSádlo škvařené
- 100gramůCibule
- 30gramůPaprika mletá sladká
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 30gramůČesnek
- 5gramůMajoránka
- 5mililitrůPolévkové koření
- 160gramůChléb celozrnný žitný
- 1200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
28 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
12 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné brambory omyjeme, nakrájíme nahrubo, cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, orestujeme dozlatova, zasypeme mletou paprikou, krátce osmahneme a zalijeme vodou. Přidáme brambory, osolíme, opepříme, ochutíme česnekem a vaříme asi 15 minut. Mouku rozmícháme v trošce vody a přilijeme do guláše. Povaříme, promícháme. Dochutíme polévkovým kořením a majoránkou. Nakonec natrháme na menší kousky starší tmavý chléb a přimícháme do guláše. Krátce provaříme a odstavíme.
- 3Guláš rozdělíme do talířů a ještě teplý podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.