Bramborový koláč s mletými mandlemi
60 min.
Ingredience
- Na formu
- 30gramůTuk
- 2lžíceStrouhanka
- Na posypání
- 2lžíceCukr moučkový
- Těsto
- 250gramůBrambory vařené ve slupce
- 6kusůVejce slepičí
- 120gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 150gramůMandle mleté
- 50gramůHrozinky
- 0,5lžičkaPomerančová kůra
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
19 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Předem uvařené brambory oloupeme a najemno nastrouháme.
- 2V míse vyšleháme žloutky s 80g cukru a špetkou soli na hustou pěnu. Vmícháme nastrouhanou pomerančovou kůru, mleté mandle, připravené brambory a sultánky.
- 3Bílky ušleháme se zbylým cukrem (40g) na pevný sníh, který zlehka zapracujeme do žloutkové směsi.
- 4Těsto nalijeme do kulaté formy o průměru 26 cm, kterou jsme vymazali tukem a vysypali strouhankou. Povrch těsta uhladíme.
- 5Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě 40-45 minut.
- 6Po upečení a odpaření vlhkosti koláč vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Poprášíme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.