Bramborový koláč s mletými mandlemi

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
19 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předem uvařené brambory oloupeme a najemno nastrouháme.
  • 2
    V míse vyšleháme žloutky s 80g cukru a špetkou soli na hustou pěnu. Vmícháme nastrouhanou pomerančovou kůru, mleté mandle, připravené brambory a sultánky.
  • 3
    Bílky ušleháme se zbylým cukrem (40g) na pevný sníh, který zlehka zapracujeme do žloutkové směsi.
  • 4
    Těsto nalijeme do kulaté formy o průměru 26 cm, kterou jsme vymazali tukem a vysypali strouhankou. Povrch těsta uhladíme.
  • 5
    Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě 40-45 minut.
  • 6
    Po upečení a odpaření vlhkosti koláč vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Poprášíme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.