Bramborový koláč se švestkami a perníkem
60 min.
Ingredience
- 200gramůBrambory
- 1,5litryVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 70gramůCukr krupice
- 250gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1kusCukr vanilka
- 1lžíceRum
- 500gramůŠvestky
- 1špetkaSůl
- 200mililitrůMléko polotučné
- Na plech
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- Na posyp
- 70gramůPerník
- 70gramůCukr krupice
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
4 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a necháme zchladnout. Poté ustrouháme na jemno. Máslo rozpustíme, mouku promícháme s kypřicím práškem. Omyté a okapané švestky rozpůlíme a vypeckujeme. Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Perník ustrouháme najemno a promícháme s cukrem a chladným máslem, až se hmota drobí.
- 2V míse promícháme brambory s moukou, cukrem, vanilkovým cukrem, máslem, rumem a přiléváme vlažné mléko, až vznikne těsto, které spadá z vařečky.
- 3Těsto rozetřeme na plech, poklademe půlkami švestek, rovnoměrně posypeme perníkem a v troubě předehřáté na 150 °C pečeme zhruba 30 až 40 minut.
- 4Koláč necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.