Bramborový koláč se švestkami a perníkem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
4 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a necháme zchladnout. Poté ustrouháme na jemno. Máslo rozpustíme, mouku promícháme s kypřicím práškem. Omyté a okapané švestky rozpůlíme a vypeckujeme. Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Perník ustrouháme najemno a promícháme s cukrem a chladným máslem, až se hmota drobí.
  • 2
    V míse promícháme brambory s moukou, cukrem, vanilkovým cukrem, máslem, rumem a přiléváme vlažné mléko, až vznikne těsto, které spadá z vařečky.
  • 3
    Těsto rozetřeme na plech, poklademe půlkami švestek, rovnoměrně posypeme perníkem a v troubě předehřáté na 150 °C pečeme zhruba 30 až 40 minut.
  • 4
    Koláč necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.