Bramborový krém se zeleninovým hnízdem

165 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
92 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180C.
  • 2
    Brambory omyjeme, se slupkou zabalíme do alobalu a pečeme 60-90minut. Poté necháme brambory 10min odpočívat, vybalíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  • 3
    V hrnci rozehřejeme máslo a šalotku nakrájenou na plátky asi 3min orestujeme. Zalijeme smetanou a mlékem, přivedeme k varu a poté rozmixujeme s bramborami a vývarem na krém.
  • 4
    Řapíkatý celer oloupeme a stonek nakrájíme na plátky. Stejně pokrájíme i fenykl. V pánvi rozehřejeme máslo, 1 naběračku vody a špetku soli, přidáme celer a fenykl a zakryté asi 2min podusíme.
  • 5
    Sójové nudle vhodíme do vroucí vody, odstavíme, necháme cca 4min odpočívat, poté scedíme a promícháme se zeleninou.
  • 6
    Bramborový krém rozdělíme na talíře, dozdobíme hnízdem zeleniny a sójových nudlí a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.