Bramborový krém se zeleninovým hnízdem
165 min.
Ingredience
- 650gramůBrambory
- 350mililitrůVývar zeleninový
- 1kusCeler řapíkatý
- 40gramůNudle sójové
- 1špetkaSůl
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusŠalotka
- 150mililitrůMléko polotučné
- 1kusFenykl sladký - hlíza
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
92 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180C.
- 2Brambory omyjeme, se slupkou zabalíme do alobalu a pečeme 60-90minut. Poté necháme brambory 10min odpočívat, vybalíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 3V hrnci rozehřejeme máslo a šalotku nakrájenou na plátky asi 3min orestujeme. Zalijeme smetanou a mlékem, přivedeme k varu a poté rozmixujeme s bramborami a vývarem na krém.
- 4Řapíkatý celer oloupeme a stonek nakrájíme na plátky. Stejně pokrájíme i fenykl. V pánvi rozehřejeme máslo, 1 naběračku vody a špetku soli, přidáme celer a fenykl a zakryté asi 2min podusíme.
- 5Sójové nudle vhodíme do vroucí vody, odstavíme, necháme cca 4min odpočívat, poté scedíme a promícháme se zeleninou.
- 6Bramborový krém rozdělíme na talíře, dozdobíme hnízdem zeleniny a sójových nudlí a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.