Bramborový nákyp s játry
65 min.
Ingredience
- 200gramůBrambory vařené
- 120gramůJátra vepřová
- 20gramůSádlo škvařené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceMléko polotučné
- 15gramůPšeničná krupice
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
18 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Žloutky rozetřeme s polovinou sádla a přidáme uvařené, prolisované brambory, mléko, 15 g hrubé mouky a krupici. Směs osolíme, opepříme a vmícháme očištěná, rozetřená játra. Vše dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
- 2Zbylým sádlem vymažeme zapékací mísu, vysypeme zbylou hrubou moukou a urovnáme připravenou směs.
- 3Pokrm dozlatova zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.