Bramborový nákyp s mandlemi
55 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 300gramůCukr moučkový
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 50gramůMandle
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 1litrVoda pitná
- 0,5kusCitrony
- Na formu
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
16 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
5 g
Cukr
60 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, ve slupce uvaříme doměkka, oloupeme a prolisujeme. Necháme vychladnout. Mezitím odložíme lžíci cukru na posypání, zbytek smícháme se žloutky a nastrouhanou citronovou kůrou a třeme cca 15 minut. Poté do těstíčka přikapeme citronovou šťávu, přidáme brambory, loupané rozpůlené mandle a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- 2Formu vymažeme máslem, vysypeme moukou, naplníme těstem a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Posypeme cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.