Bramborový nákyp s mandlemi

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
16 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
5 g
Cukr
60 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, ve slupce uvaříme doměkka, oloupeme a prolisujeme. Necháme vychladnout. Mezitím odložíme lžíci cukru na posypání, zbytek smícháme se žloutky a nastrouhanou citronovou kůrou a třeme cca 15 minut. Poté do těstíčka přikapeme citronovou šťávu, přidáme brambory, loupané rozpůlené mandle a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Formu vymažeme máslem, vysypeme moukou, naplníme těstem a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Posypeme cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.