Bramborový páj s cibulí
70 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory vařené
- 150gramůCibulka jarní
- 120gramůCibule červená
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 500gramůListové těsto
- 2kusyVejce slepičí
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 25gramůTuk
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
29 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Jarní cibulku s oloupanou červenou cibulí pokrájíme nadrobno, vařené brambory trochu rozmačkáme, osolíme, opepříme, smícháme se 30 ml smetany a s cibulí. Listové těsto rozpůlíme a vyválíme na dvě stejně velké placky. Formu na koláče vymažeme tukem, vložíme do ní jednu placku, doprostřed naneseme bramborovou směs, okraje potřeme rozkvedlaným vejcem a zakryjeme druhým kusem těsta. Okraje přimáčkneme, uprostřed uděláme malý otvor, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C asi půl hodiny. Zbylou smetanu rozmícháme se zbylým vejcem, otvorem vlijeme do páje, poté pečeme ještě 15 minut.
- 2Páj upravíme na velký servírovací talíř a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.