Bramborový plát pečený
30 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 20gramůSůl
- 200gramůSádlo škvařené
- 200gramůSmetana 16% (pochoutková)
- 200gramůMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
39 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Vápník
82 mg
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, omyjeme a nastrouháme najemno. Promícháme s moukou, osolíme a vypracujeme těsto.
- 2Plech pomažeme velmi silnou vrstvou sádla, rozprostřeme po celé ploše těsto a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě 15 až 20 minut, dokud celý plát nezezlátne. Plát vyklopíme, rozřežeme na čtverečky, bohatě pokropíme smetanou a ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.