Bramborový plát pečený

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
39 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Vápník
82 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory očistíme, omyjeme a nastrouháme najemno. Promícháme s moukou, osolíme a vypracujeme těsto.
  • 2
    Plech pomažeme velmi silnou vrstvou sádla, rozprostřeme po celé ploše těsto a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě 15 až 20 minut, dokud celý plát nezezlátne. Plát vyklopíme, rozřežeme na čtverečky, bohatě pokropíme smetanou a ještě teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.