Bramborový pudink plněný uzeným masem
55 min.
Ingredience
- 150gramůVepřová uzená plec
- 300gramůBrambory vařené
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
33 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Máslo se žloutky a solí utřeme do pěny. Přidáme prolisované brambory, sůl, sníh z bílků a trochu strouhanky.
- 2Do vymazané pudinkové formy dáme vrstvu bramborového těsta, na ni vrstvu jemně nakrájeného uzeného masa a navrch zbylé bramborové těsto. Formu uzavřeme a pudink vaříme asi 35 minut ve vodní lázni.
- 3Po vyklopení a vychladnutí jej krájíme na porce, sypeme osmaženou strouhankou (nebo sýrem) a pokropíme máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.