Bramborový pudink s rozinkami
65 min.

Ingredience
- 500gramůBrambory vařené
- 40gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 50gramůHrozinky
- 1špetkaCitronová kůra
- 20gramůTuk
- 2lžíceStrouhanka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30gramůOřechy vlašské
- 30gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
24 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
4 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Vařené vychladlé brambory jemně nastrouháme a smícháme se šlehanými žloutky s cukrem. Přisypeme citronovou kůru, omyté hrozinky, solamyl, mouku, sůl a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 2Směsí naplníme tukem vymazanou a strouhankou vysypanou dortovou formu a zvolna upečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 3Pudink vyklopíme a nakrájíme na řezy. Polijeme rozpuštěným máslem a posypeme nasekanými ořechy a cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.