Bramborový pudink s rozinkami

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
24 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
4 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené vychladlé brambory jemně nastrouháme a smícháme se šlehanými žloutky s cukrem. Přisypeme citronovou kůru, omyté hrozinky, solamyl, mouku, sůl a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Směsí naplníme tukem vymazanou a strouhankou vysypanou dortovou formu a zvolna upečeme ve středně vyhřáté troubě.
  • 3
    Pudink vyklopíme a nakrájíme na řezy. Polijeme rozpuštěným máslem a posypeme nasekanými ořechy a cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.