Bramborový salát s bílým jogurtem
75 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyBrambory
- 2litryVoda pitná
- 3kusyMrkev kořen
- 2lžíceSůl
- 1lžícePepř bílý
- 300gramůŠunka drůbeží
- 50gramůOkurky nakládané
- 250gramůJogurt bílý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
4 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
10 g
Cukr
106 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve si na bramborový salát připravíme brambory, ty důkladně omyjeme a se slupkou dáme vařit do neosolené vody zhruba na 20 - 25 minut.
- 2Ve zbylé, lehce osolené vodě, dáme vařit očištěnou a oloupanou mrkev. Mrkev vaříme zhruba 10 minut doměkka.
- 3Když máme mrkev i brambory uvařené, scedíme vodu a necháme na chladném místě vychladnout.
- 4Do velké mísy na malé kostičky nakrájíme šunku, vychlazené brambory a mrkev. Nakonec do salátu nastrouháme okurky a přidáme bílý jogurt, osolíme a opepříme.
- 5Bramborový salát zlehka, ale důkladně promícháme.
- 6Servírujeme vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 28. 1. 2016
Bramborový salát s bílým jogurtem
špička