Bramborový salát s bílým jogurtem

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
4 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
10 g
Cukr
106 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si na bramborový salát připravíme brambory, ty důkladně omyjeme a se slupkou dáme vařit do neosolené vody zhruba na 20 - 25 minut.
  • 2
    Ve zbylé, lehce osolené vodě, dáme vařit očištěnou a oloupanou mrkev. Mrkev vaříme zhruba 10 minut doměkka.
  • 3
    Když máme mrkev i brambory uvařené, scedíme vodu a necháme na chladném místě vychladnout.
  • 4
    Do velké mísy na malé kostičky nakrájíme šunku, vychlazené brambory a mrkev. Nakonec do salátu nastrouháme okurky a přidáme bílý jogurt, osolíme a opepříme.
  • 5
    Bramborový salát zlehka, ale důkladně promícháme.
  • 6
    Servírujeme vychlazený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 28. 1. 2016
Bramborový salát s bílým jogurtem
špička