Bramborový salát s cibulí, žampióny a fazolí
15 min.
Ingredience
- Salát
- 250gramůBrambory vařené ve slupce
- 1kusCibule
- 160gramůŽampiony - sterilované
- 160gramůFazole bílé sterilované
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,25lžičkaSůl
- Zálivka
- 3lžíceMajonéza light
- 1lžičkaHořčice plnotučná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
3 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
11 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Studené uvařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. Malou cibuli očistíme, rozkrojíme na poloviny a pokrájíme na tenké plátky. Sterilované žampiony ve slaném nálevu a sterilovanou bílou fazolku scedíme z nálevů. Pokud jsou žampiony velké, rozkrájíme je na poloviny. Cibuli, žampióny a fazolku přidáme do mísy k bramborům. Vše osolíme, posypeme čerstvým pepřem a promícháme.
- 2V hrnečku rozmícháme majonézu ligt s hořčicí, přidáme ji k bramborům a znovu promícháme.
- 3Salát podáváme vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.