Bramborový salát s klobásou chorizo
26 min.
Ingredience
- 900gramůBrambory vařené
- 250gramůCibule červená
- 100gramůCibulka jarní
- 250gramůKlobása Chorizo
- 40gramůPetržel - nať
- 80mililitrůOcet jablečný
- 20gramůHořčice Dijonská
- 4gramyPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř cayenský
- 60gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
25 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory rozkrájíme na silnější plátky, červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, jarní cibulku posekáme nadrobno, petrželku posekáme na jemno, chorizo pokrájíme na kolečka.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme klobásu a osmažíme do křupava. Do salátové misy vložíme brambory, přidáme čevenou cibuli, jarní cibulku, petrželku, osmaženou klobásu, přilijeme polovinu jablečného octa a opatrně promícháme. Do stejné pánve vlijeme zbytek octa, přidáme hořčici, mletou papriku, cayenský pepř, promícháme, provaříme a nalijeme do salátové mísy. Lehce promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.