Bramborový salát s kopřivami
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusPetržel - nať
- 2hrstiKopřiva
- 200mililitrůJogurt bílý
- 1kusVejce slepičí
- 400gramůBrambory rané
- 3kusyOkurky nakládané
- 1špetkaSůl mořská
- 2kusyMrkev kořen
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžíceCitronová šťáva
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
4 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce a po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nadrobno nakrájíme. Očištěnou a omytou kořenovou zeleninu uvaříme doměkka a nakrájíme na kostičky.
- 2Vše vložíme do mísy, přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, nadrobno nakrájené okurky a omyté, nasekané mladé kopřivy. Osolíme, mírně osladíme a zakapeme citronovou šťávou. Nakonec přidáme jogurt a dobře promícháme.
- 3Salát dáme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.