Bramborový salát s kořenovou zeleninou
45 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 300gramůCeler bulvový
- 200gramůMrkev kořen
- 200gramůHrášek v mírně slaném nálevu
- 200gramůOkurky nakládané
- 4kusyVejce slepičí
- 3špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 150gramůMajonéza
- 4lžíceZakysaná smetana
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory, mrkev a celer vaříme ve slupce a necháme je vychladnout. Poté vše oloupeme, nakrájíme na kostičky, přimícháme na kostičky nakrájené okurky, šunkový salám, vejce uvařená natvrdo, scezený a okapaný hrášek, salát osolíme a opepříme. Na závěr salát promícháme s majonézou a kysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.