Bramborový salát s matjesy
20 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory vařené
- 200gramůJablka
- 200gramůČekanka
- 400gramůMatjesy - filet
- 60gramůOřechy vlašské
- 150gramůZakysaná smetana
- 40gramůMajonéza
- 30gramůKřen
- 10gramůMed včelí
- 4gramyKmín celý
- 20gramůKopr čerstvý
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 25mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
35 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
8 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, rozkrojíme napůl, vyřízneme jádřince a dužinu nakrájíme na plátky. Pokapeme ji citronovou šťávou, aby nezhnědla. Listy červené čekanky natrháme na menší kousky, matjesy pokrájíme na kostičky, ořechy nadrtíme, vychladlé brambory rozkrájíme na silnější plátky.
- 2Do salátové mísy vlijeme smetanu, přidáme majonézu, strouhaný křen, med, kmín, sůl, mletý pepř a posekaný kopr. Důkladně rozmícháme, přisypeme brambory, jablka, matjesy a promícháme.
- 3Na talířky upravíme listy čekanky, doprostřed naneseme bramborový salát s matjesy, posypeme drcenými ořechy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.