Bramborový salát s matjesy

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
35 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
8 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, rozkrojíme napůl, vyřízneme jádřince a dužinu nakrájíme na plátky. Pokapeme ji citronovou šťávou, aby nezhnědla. Listy červené čekanky natrháme na menší kousky, matjesy pokrájíme na kostičky, ořechy nadrtíme, vychladlé brambory rozkrájíme na silnější plátky.
  • 2
    Do salátové mísy vlijeme smetanu, přidáme majonézu, strouhaný křen, med, kmín, sůl, mletý pepř a posekaný kopr. Důkladně rozmícháme, přisypeme brambory, jablka, matjesy a promícháme.
  • 3
    Na talířky upravíme listy čekanky, doprostřed naneseme bramborový salát s matjesy, posypeme drcenými ořechy a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.