Bramborový salát s matjesy a slaninou
23 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory vařené ve slupce
- 150gramůCibulka jarní
- 400gramůMatjesy - filet
- 250gramůZakysaná smetana
- 30mililitrůOcet vinný
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 80gramůAnglická slanina
- 10gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
33 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do salátové mísy nalijeme zakysanou smetanu, přidáme sůl, pepř, vinný ocet, posekanou jarní cibulku, pokrájené matjesové filety a promícháme. Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, vsypeme do salátové mísy, promícháme a necháme půl hodiny uležet. Anglickou slaninu rozkrájíme na kostičky, v pánvi na oleji osmažíme do křupava.
- 2Na talířky upravíme porce bramborového salátu s matjesy, posypeme osmaženou slaninou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.