Bramborový salát s matjesy a slaninou

23 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
33 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do salátové mísy nalijeme zakysanou smetanu, přidáme sůl, pepř, vinný ocet, posekanou jarní cibulku, pokrájené matjesové filety a promícháme. Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, vsypeme do salátové mísy, promícháme a necháme půl hodiny uležet. Anglickou slaninu rozkrájíme na kostičky, v pánvi na oleji osmažíme do křupava.
  • 2
    Na talířky upravíme porce bramborového salátu s matjesy, posypeme osmaženou slaninou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.