Bramborový salát s ředkvičkami
50 min.
Ingredience
- 450gramůBrambory
- 1kusOkurka salátová
- 8kusůŘedkvička
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 4špetkyPepř 4 barev
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 1lžičkaSůl
- 1kusSalát hlávkový
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejprve v misce připravíme zálivku. Smícháme sůl, pepř, dvě lžíce olivového oleje, 1 lžíci bílého vinného octa, čerstvé bylinky a polévkovou lžíci Dijonské hořčice.
- 2Ve slupce uvaříme nové brambory nakrájené na půlky a necháme vystydnout. Rozebereme a omyjeme hlávkový salát.
- 3Na plátky nakrájíme salátovou okurku a ředkvičky.
- 4Na talíř nebo do misky naskládáme listy hlávkového salátu, na něj kolečka okurek a ředkviček. Doprostřed navršíme půlky uvařených brambor. Každou vrstvu přelijeme vychlazenou zálivkou a ozdobíme nasekanými čerstvými bylinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.