Bramborový salát s vařenou majonézou

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařené brambory nakrájíme na kolečka, přidáme drobně pokrájenou cibuli a jemně rozkrájené okurky. Vše smícháme.
  • 2
    Příprava majonézy: mléko přistavíme na oheň. V půli šálku mléka rozkvedláme žloutky, mouku a přilijeme k horkému mléku. Za stálého míchámí necháme směs zhoustnout, odstavíme z ohně, přidáme citrónovou šťávu, olej a hořčici. Necháme téměř vychladnout, nalijeme na připravené brambory.
  • 3
    Salát řádně promícháme a necháme dvě hodiny uležet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.