Bramborový salát s vínem a kozlíčkem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
8 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme a dáme se slupkou do hrnce, zalijeme 1.5 l vody a uvaříme doměkka (vaříme přibližně 25 minut, podle velikosti). Uvařené brambory scedíme, necháme vychladnout, pak je oloupeme a nakrájíme na kostičky a dáme do mísy.
  • 2
    Připravíme zálivku: do misky dáme 2 dl horkého zeleninového bujonu, přimícháme 2 dl bílého vína, 1 lžíci olivového oleje, 1-2 lžičky citronové šťávy, 0.5 lžičky bílého pepře a sůl s cukrem podle chuti (po 0.5 lžičky). Zálivku dobře promícháme a dáme do chladničky vychladnout. Vychladlou zálivkou přelijeme brambory.
  • 3
    Očištěné šalotky pokrájíme nadrobno a přidáme k bramborám. Listy salátu kozlíčku-polníčku dobře omyjeme, necháme okapat a pokrájíme na proužky. Uzenou slaninu nakrájíme na nudličky a v pánvi vysmažíme zlaté škvarky. Škvarky i s omastkem polijeme brambory s kozlíčkem, dochutíme solí (až 1 lžičku), promícháme a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.