Bramborový salát se slaninou a kapary
55 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory rané
- 2kusyVejce slepičí
- 80gramůCibule
- 80gramůAnglická slanina
- 20gramůPetržel kudrnka
- 40gramůOlej slunečnicový
- 30mililitrůOcet vinný
- 25gramůKapary
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
17 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
716 mg
Postup přípravy
- 1Nové brambory důkladně omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Vejce uvaříme natvrdo. Brambory zchladíme a i se slupkou nakrájíme na plátky, vejce zchladíme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme také na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky. Petrželku posekáme na jemno.
- 2V pánvi roztavíme máslo, přisypeme slaninu s cibulí a krátce orestujeme. Vsypeme do salátové mísy, přidáme vejce, brambory, petrželku, kapary, osolíme a opepříme. Olej smícháme s vinným octem a přimícháme do salátu.
- 3Salát podáváme vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.