Bramborový salát se smetanovou omáčkou a osmaženou cibulkou
35 min.
Ingredience
- omáčka
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1špetkaCukr krupice
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusCibule
- 750gramůBrambory vařené ve slupce
- 40gramůMáslo čerstvé
- 5kusůVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
26 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Ve slupce uvařené brambory oloupeme a po vychladnutí nakrájíme na kolečka.
- 2Příprava omáčky: Z 30g másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a ochutíme solí, cukrem a octem.
- 3Kolečka brambor rozložíme na plochou mísu střídavě s natvrdo uvařenými, na kolečka nakrájenými vejci. Vše přelijeme připravenou smetanovou omáčkou.
- 4Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a osmažíme na zbylém másle. Salát ozdobíme kolečky cibule a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.