Bramborový talíř s mákem
30 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 300gramůMouka pšeničná hrubá
- 150gramůPovidla švestková
- 100gramůMák mletý
- 100gramůCukr moučkový
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1200mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
16 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
9 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Očištěné brambory pokrájíme nahrubo, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka. Hrnec stáhneme z ohně, přisypeme k bramborám s vodou mouku, přiklopíme pokličkou a necháme mouku nasáknout vodu. Hrnec odklopíme, šťouchadlem brambory s moukou rozmačkáme a promícháme na kaši.
- 2Polovinu kaše rozprostřeme na talířky, potřeme povidly a zakapeme rozpuštěným máslem. Přiklopíme druhou polovinou kaše, potřeme máslem a posypeme mákem s cukrem.
- 3Ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.