Bramborový závin s krupicí

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
703 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
31 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařené brambory prolisujeme, přisypeme krupici, přidáme sádlo, vejce, osolíme, spojíme v těsto.
  • 2
    Nakrájenou slaninu sklovitě vyškvaříme, osmahneme na ní jemně pokrájenou cibuli, přimícháme strouhanku a opět osmahneme.
  • 3
    Bramborové těsto vyválíme na plát, rozprostřeme na něj připravenou směs, svineme, konce stiskneme, závin vložíme do vyždímaného ubrousku. Konce ubrousku zavážeme a závin uvaříme v kastrolu s osolenou vodou. Vaříme hodinu, v polovině vaření závin otočíme.
  • 4
    Hotový závin krájíme nití.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.