Bramborový závin s krupicí
80 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory vařené
- 60gramůSádlo škvařené
- 80gramůStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 1kusCibule
- 4kusyVejce slepičí
- 80gramůAnglická slanina
- 250gramůPšeničná krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
703 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
31 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Uvařené brambory prolisujeme, přisypeme krupici, přidáme sádlo, vejce, osolíme, spojíme v těsto.
- 2Nakrájenou slaninu sklovitě vyškvaříme, osmahneme na ní jemně pokrájenou cibuli, přimícháme strouhanku a opět osmahneme.
- 3Bramborové těsto vyválíme na plát, rozprostřeme na něj připravenou směs, svineme, konce stiskneme, závin vložíme do vyždímaného ubrousku. Konce ubrousku zavážeme a závin uvaříme v kastrolu s osolenou vodou. Vaříme hodinu, v polovině vaření závin otočíme.
- 4Hotový závin krájíme nití.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.