Bramborový závin se šunkovou náplní

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
738 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
16 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory vařené ve slupce oloupeme, nastrouháme a přidáme sůl, vejce, hrubou mouku a krupici. Vypracujeme těsto, vyválíme a rozdělíme na 2 díly.
  • 2
    Z každého dílu vyválíme asi 1,5 cm silný plát, naplníme šunkovou směsí a zabalíme do máslem pomaštěného plátěného ubrousku.
  • 3
    Příprava náplně: mouku nasucho opražíme, zalijeme mlékem a povaříme. Do základu vmícháme vejce a nadrobno nasekanou šunku. Směs osolíme a vmícháme nasekanou petrželku.
  • 4
    Závin vaříme v ubrousku v dostatečném množství vody asi 25 minut.
  • 5
    Vhodnou přílohou je špenát nebo jiná dušená zelenina.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.