Bramborový závin se šunkovou náplní
55 min.
Ingredience
- náplň
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusVejce slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 300gramůŠunka dušená
- 1000gramůBrambory vařené ve slupce
- 1lžičkaSůl
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 200gramůPšeničná krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
738 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
16 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory vařené ve slupce oloupeme, nastrouháme a přidáme sůl, vejce, hrubou mouku a krupici. Vypracujeme těsto, vyválíme a rozdělíme na 2 díly.
- 2Z každého dílu vyválíme asi 1,5 cm silný plát, naplníme šunkovou směsí a zabalíme do máslem pomaštěného plátěného ubrousku.
- 3Příprava náplně: mouku nasucho opražíme, zalijeme mlékem a povaříme. Do základu vmícháme vejce a nadrobno nasekanou šunku. Směs osolíme a vmícháme nasekanou petrželku.
- 4Závin vaříme v ubrousku v dostatečném množství vody asi 25 minut.
- 5Vhodnou přílohou je špenát nebo jiná dušená zelenina.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.