Brambory a okurka ve smetanovém dresinku
65 min.
Ingredience
- 1kusOkurka salátová
- 400gramůBrambory vařené
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 4mililitryCitronová šťáva
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 50mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1gramKopr čerstvý
- 2mililitryWorcester (worcesterská omáčka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou salátovou okurku a oloupané brambory nakrájíme na plátky. Plátky okurky a brambor promícháme.
- 2Smetanový dresink připravíme tak, že obě smetany vyšleháme s citronovou šťávou a nasekaným koprem. Dresink dle chuti osolíme a opepříme. Nakonec ještě přidáme worcestrovou omáčku.
- 3Dresink promícháme s plátky brambor a okurek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.