Brambory Berny

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2435 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
259 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
387 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, rozpůlíme a vložíme na pařák. Vaříme je 25 minut a ještě horké prolisujeme. Do brambor vmícháme vejce, sůl a špetku muškátu.
  • 2
    Z těsta pomoučenýma rukama tvarujeme kuličky velké asi 2cm. Obalíme je v rozmíchaných bílcích a potom v mandlových plátcích.
  • 3
    Kuličky smažíme asi 5 minut ve velkém množství oleje dozlatova (nejlépe ve fritéze) a usmažené necháme okapat na papírové utěrce.
  • 4
    Podáváme jako přílohu ke zvěřinové pečeni.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.