Brambory bombajské
75 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1lžičkaKoření panch phoron
- 3lžičkyKurkuma
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 3decilitryJogurt krémový bílý natur
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
7 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
145 mg
Postup přípravy
- 1Do velkého hrnce osolené studené vody vložíme celé brambory, přivedem k varu a necháme částečně povařit - cca 15 minut.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přidáme kurkumu, koření panch phoron, jogurt, sůl a rajčatový protlak. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut.
- 3Brambory slijeme, nakrájíme každý na 4 díly, přidáme je do pánve a přikryté vaříme cca 5 minut.
- 4Poté je přendáme do kastrolu a pečeme přikryté v předehřáté troubě 40 minut při teplotě 180 stupňů.
- 5Posypeme koriandrem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.