Brambory dušené s houbovou omáčkou a šunkou
45 min.

Ingredience
- 750gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín celý
- 200gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1šálekSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 100gramůŠunka dušená
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
30 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, v hrnci podlijeme osolenou vodou, okmínujeme a dusíme doměkka.
- 2Potom přidáme okapaný hrášek, očištěné, na plátky nakrájené žampiony podušené na části másla a na nudličky nakrájenou šunku. Vše zalijeme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou. Chvíli podusíme a ihned podáváme.
- 3Pokrm můžeme posypat nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.