Brambory jinak
45 min.
Ingredience
- 2litryOlej fritovací
- Bramborové kuličky
- 400gramůBrambory
- 8decilitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 20gramůOřechy vlašské
- 20gramůMandle loupané
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- Bramborové spirálky
- 1lžičkaSůl
- 4lžičkyPepř 4 barev
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3750 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
408 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
192 mg
Postup přípravy
- 1Omyté brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, dáme do hrnce s 8 dl vody, lžičkou soli a uvaříme doměkka. Uvařené scedíme a rozmačkáme na kaši.
- 2Přidáme k nim nastrouhané oříšky, mandle, žloutky, pepř, papriku sladkou i pálivou a uhněteme bramborové těsto. Lžící vykrajujeme hromádky, v dlaních vytvoříme kuličky, které usmažíme v rozpáleném oleji ve fritovacím hrnci dozlatova. Bramborové kuličky vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.
- 3Syrové brambory se zdravou slupkou, stejné velikosti a oválného tvaru, dobře omyjeme a osušíme. Spirálovým kráječem z brambor vytvoříme spirálky, které vložíme do rozpáleného oleje ve fritovacím hrnci a usmažíme je dozlatova. V sítu je necháme okapat, posypeme je solí a čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Bramborové kuličky a bramborové spirálky poklademe na velkou mísu a servírujeme je teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.