Brambory na kyselo
0 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 15kusůBrambory
- 1špetkaSůl
- 1kusBobkový list
- 2lžíceOcet vinný
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1261 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
46 g
Sacharidy
184 g
Vláknina
33 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a na slabé plátky nakrájíme syrové brambory.
- 2Dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl a bobkový list a do poloměkka uvaříme. Brambory musí být ponořené.
- 3Zpěníme nakrájenou cibuli na másle, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku. Rozředíme malým množstvím vody a povaříme.
- 4Smícháme s brambory a dovaříme v jíšce doměkka.
- 5Zakysanou smetanu přidáme pro zjemnění.
- 6Jeli třeba přidáme trochu octa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.