Brambory na kyselo

0 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1261 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
46 g
Sacharidy
184 g
Vláknina
33 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a na slabé plátky nakrájíme syrové brambory.
  • 2
    Dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl a bobkový list a do poloměkka uvaříme. Brambory musí být ponořené.
  • 3
    Zpěníme nakrájenou cibuli na másle, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku. Rozředíme malým množstvím vody a povaříme.
  • 4
    Smícháme s brambory a dovaříme v jíšce doměkka.
  • 5
    Zakysanou smetanu přidáme pro zjemnění.
  • 6
    Jeli třeba přidáme trochu octa.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.