Brambory na rozmarýnu

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
4 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
8 g
Vápník
107 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory namočíme na půl hodiny do vlažné vody. Do velkého pekáče vlijeme olej. Rozmarýnu opereme, vysušíme, lístky odštípneme a nasypeme do oleje.
  • 2
    Namočené brambory řádně omyjeme a i se slupkou rozpůlíme. Vyskládáme je řeznou plochou do pekáče na lístky rozmarýnu. Brambory pečeme hodinu v předehřáté troubě na 200°C, až je řezná plocha načervenalá.
  • 3
    Servírujeme se salátem jako lehkou večeři anebo jako přílohu k různě upravenému masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.