Brambory na víně
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1000gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
18 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, na tenké plátky nakrájenou cibuli vložíme na rozehřáté máslo a necháme zpěnit.
- 2Přidáme oloupané, na silnější plátky nakrájené brambory, osolíme a opepříme. Podlijeme vínem, přilijeme smetanu a brambory zvolna dusíme dohusta a doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.