Brambory nadívané prejtem

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Vápník
60 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme větší, stejně velké brambory a důkladně je umyjeme pod vodou.
  • 2
    Vložíme je oschlé na plech, dáme péct do rozpálené trouby a jakmile změknou a na povrchu začnou praskat, tak je vyndáme.
  • 3
    Necháme je chvilku vychladnout a pak je nahoře seřízneme, vydlábneme část vnitřku a smícháme ji s dobře okořeněným prejtem. Směs může být i vajíčková, sýrová, slaninová, houbová nebo masová či uzeninová sekanina.
  • 4
    Naplněné brambory přetřeme sádlem či máslem a naskládáme je těsně vedle sebe na pekáč či plech. V troubě je ještě lehce zapečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.