Brambory nadívané prejtem
80 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
- 120gramůPrejt
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Vápník
60 mg
Postup přípravy
- 1Použijeme větší, stejně velké brambory a důkladně je umyjeme pod vodou.
- 2Vložíme je oschlé na plech, dáme péct do rozpálené trouby a jakmile změknou a na povrchu začnou praskat, tak je vyndáme.
- 3Necháme je chvilku vychladnout a pak je nahoře seřízneme, vydlábneme část vnitřku a smícháme ji s dobře okořeněným prejtem. Směs může být i vajíčková, sýrová, slaninová, houbová nebo masová či uzeninová sekanina.
- 4Naplněné brambory přetřeme sádlem či máslem a naskládáme je těsně vedle sebe na pekáč či plech. V troubě je ještě lehce zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.