Brambory pečené na cibulce (šťouchané)

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
182 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
431 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté, oloupané brambory překrájíme na menší kousky, zalijeme je vlažnou vodou, přidáme sůl, kmín a uvaříme doměkka.
  • 2
    Uvařené brambory scedíme a rozšťoucháme.
  • 3
    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a v pánvi na tuku osmahneme dorůžova. Na cibuli vložíme rozšťouchané brambory, rozetřeme je po celé ploše a v troubě je krátce zapečeme.
  • 4
    Opečené brambory pomocí lžíce vykrajujeme do tvaru noků.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.