Brambory pečené na cibulce (šťouchané)
30 min.
Ingredience
- 20gramůSůl
- 1500gramůBrambory
- 3gramyKmín celý
- 100gramůCibule
- 100gramůTuk
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
182 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
431 mg
Postup přípravy
- 1Omyté, oloupané brambory překrájíme na menší kousky, zalijeme je vlažnou vodou, přidáme sůl, kmín a uvaříme doměkka.
- 2Uvařené brambory scedíme a rozšťoucháme.
- 3Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a v pánvi na tuku osmahneme dorůžova. Na cibuli vložíme rozšťouchané brambory, rozetřeme je po celé ploše a v troubě je krátce zapečeme.
- 4Opečené brambory pomocí lžíce vykrajujeme do tvaru noků.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.