Brambory pečené s vlašskými ořechy a sýrem
65 min.
Ingredience
- 5kusůBrambory
- 150gramůSýr Niva (Rokfór)
- 200gramůLučina smetanový sýr
- 80gramůOřechy vlašské
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 250mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
781 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
55 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
933 mg
Postup přípravy
- 1Vybereme velké brambory. Oloupeme je, nakrájíme na plátky a rozdělíme na 3 části. První část vložíme do máslem vymazaného pekáče a brambory osolíme, potřeme rozšlehanou lučinou a posypeme polovinou hrubě sekaných ořechů. Na ořechy dáme druhý díl brambor, posypeme rozdrobenou nivou a přikryjeme posledním dílem brambor. Na brambory nalijeme ve smetaně rozšlehaná a osolená vejce a zasypeme nastrouhaným ementálem. Zapékáme v troubě předehřáté na 200 °C. Po 30 minutách povrch posypeme zbylými ořechy a ještě asi 10-15 minut zapékáme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.