Brambory plněné ementálem
65 min.
Ingredience
- 1lžícePetržel - nať
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
- 125mililitrůZakysaná smetana
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 12kusůBrambory vařené ve slupce
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
28 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory vařené ve slupce oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme vnitřky.
- 2Máslo a žloutky utřeme do pěny, přidáme sýr a vnitřek z brambor. Osolíme, přidáme koření a smetanu.
- 3Směs velmi dobře promícháme a naplníme jí vydlabané půlky brambor. Takto připravené brambory posypeme strouhaným sýrem a petrželkou a dáme zapéci do trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 16. 9. 2015
Brambory plněné ementálem
Brambory plněné ementálem dostanou každého milovníka sýrů. I já mám sýry moc ráda, takže jsem si tento recept prostě musela připravit a jídlo jsem si rozhodně neodepřela. Dávám pět hvězdiček a doporučuji. Jen si do brambory udělejte větší otvor, mně se tam moc náplně nevešlo a čím víc, tím líp. Brambory mají tendenci se trošku převracet a náplň může vytékat, takže je dobré je o sebe třeba opřít. 😉